Meillä elettiin eilen hetken dramaattisia hetkiä (tai siis minä dramatisoin ne).

Luna kävi vessassa tuossa kuuden jälkeen ja kun tuli sieltä, käytöksestä arvasin että jotain oli jäänyt kiinni. Nappasin Lunan ja talouspaperia käsiini ja kurkkasin hännän alle. Juu, jotain oli jäänyt, mutta emättimeen!

Eli sieltä oli tulossa ulos jotain, jota kuvastaa parhaiten termit "pikkurillin pään kokoinen, likaisen värinen ja puoliksi kuivunut räkäklöntti". Jätin sen siihen ja Luna jatko nuolemista. Kun kohta vilaisin uudestaan, niin klöntti oli poissa ja emättimen ympärystä oli vähän "lähmänen". Eli jotain ylimääräistä oli tullut ulos ja siitä alemmassa reiässä (tätäkin jo mietin, että meninkö reijissä sekaisin).

Parin konsultoivan puhelun jälkeen (kiitos neuvoista Anne L ja Riitta) ja Lunan käytöksen perusteella päädyttiin siihen että tuo oli kuin olikin se mystinen limatulppa. Tosin olin tässä asiassa ensin vähän ymmälläni. Limatulppaa kuvataan usein siten, että on juoksevaa, ehkä punertavaa ja jotenkin "limaista" ja synnytys usein tapahtuu muutaman tunnin kuluessa sen näkymisestä. Sitten on se toisenlainen limatulppa, joka tulee useita päiviä ennen synnytystä ja on huomattavasti kiinteämpää. Kyselin asiasta eräällä kissapalstalla "muina naisina" ja sinnekin määriteltiin limatulpasta nämä kaksi eri versiota.

Synnytys ei ainakaan tuon katin käytösen perusteella ole alkamassa, onneksi! Loppuilta ja yö menivät rauhallisesti, pennut liikkuvat ja Luna kerjää raksuja sekä leikkeleitä. Mutta ehkä tämä on merkki siitä ettei tuo synnytys ainakaan kovin paljoa mene yli ajan. Tai ainakin toivon niin...

Lunan maha on vähän muuttanut muotoaan, eli tuntuu että pennut olisivat laskeutumassa. Kyljet näyttävät alhaalta pulleimmilta ja selkä kapealta. Vielä en osaa sanoa onko maito jo noussut, mutta nisät ainakaan eivät näytä mitenkään suurentuneen pariin päivään.