Luna aloitti illalla levottoman vaeltelun, joten tiesin että jotain on tapahtumassa. Puolenyön aikoihin alkoi supistukset, jotka tulivat 3 - 4 supistuksen sarjoissa. Luna oli niiden aikana kokoajan makuulla ja homma näytti tosi tehottomalta. Suurimman osan yöstä köllittiin vierekkäin olohuoneen vihreällä matolla.

Exlibriksen Annen herätin pariin kertaan yön mittaan, kun hommasta ei näyttänyt tulevan mitään. Tuossa seitsemän jälkeen huomasin Lunan takapään olevan aivan märkä ja Luna yhä makaili lievien supistusten aikana. Joten päätin lähteä tarkistattamaan tilanteen Pieneläinklinikalla. No, ensimmäinen eli riistatyttö syntyi sitten röntgenpöydälle...  Koska niin pitkälle oli päästy niin tottakait röntgen otettiin jotta tietäisin kuinka montaa pentua odottaa. Tyttö oli kyllä tomera ja henkilökunta kutsui sitä irokeesitytöksi. Sen huudot olivat sitä luokkaa, että Lunan äidinvaistot heräsivät heti siinä röntgenpöydällä.

Riista tyttö (eläinlääkärin toteama sukupuoli) syntyi siis klo 7.56 ja kotona punnittu paino oli 99 grammaa. Toista pentua saikin sitten odottaa, mutta kyllä heti huomasi että nyt sitten pungerretaan pentua ulos, Lunan työnnöt oli sitä luokkaa. Riistanvärinen poika(ko?) syntyi 11.40 ja painoa oli huimat 110 grammaa. Sen Luna synnytti yllättävän vauhdikkaasti pienellä avustuksellani.

Kolmas eli viimeinen syntyi sitten jo 12.20. Väriltään myös se on riistanvärinen ja pojaksi sen myös sanoisin. Painoa oli 106 grammaa. Viimeisen synnytys oli vähän hankala, pentu jäi jumiin ja Luna vähän hermostui eli "juoksi" ympäri synnytyspesää. Kun pää oli ulkona rikoin kalvot ja tuntui vähän hassulta kun pentu aukoili suutaan ja Luna meni ympyrää. Kun pentu sitten saatiin syntymään yhteistuumin, Lunaa ilmiselvästi sattui ja se jatkoi liikkumista. Joten piskuisen napanuora katkesi ja istukka jäi sisään. Onneksi se tuli kuitenkin jo ulos.

Nyt mamma ja pennut lepäävät. Luna hoiti homman uskomattoman hyvin ja sen ilmeestä oikein huokuu äidin onnea. Kuvia laitan heti kun olen itse saanut levättyä.

Luna söi istukoista kaksi sekä tarjosin sille myös a/d:tä ja kissanmaidon vastiketta. Hyvin maistuivat ja nyt luulisin kaikkien alkavan kohta nukkumaan.

2072769.jpg

pennut ovat kuvassa ihan vahingossa syntymäjärjestyksessä, eli tyttö vasemmalla, sitten eka poika sekä oikealla toka poika.

Lisää kuvia huomenna, tänään annetaan emon totuttautua uuteen rooliinsa.