Lunalta on tuon limatulpan irtoamisen jälkeen tullut sellaista "erikeepperimäistä" eritettä melkein kokoajan ja kun tuo painokaan ei ole noussut keskiviikosta,niin kävimme tarkistuttamassa eläinlääkärillä tilanteen.

Kaikki oli kuitenkin massussa hyvin, onneksi! Ei näkynyt ylimääräisiä nesteitä, pentujen sydämet sykkivät, syke oli hyvä ja siellä ne möngertivät! Oli ihan mieletöntä nähdä pennut ja miettiä, että kohta pennut ovat tässä ihan kädellä paijattavissa! Tässä vaiheessa pentumäärän arviointi ultralla on melkein mahdotonta ja eläinlääkäri vielä mainitsi että Lunalla on kyllä nyt ahdasta tuolla mahassa. Mahahan on pieni, kuten myös koko kissa, joten tilaa ei liiemmilti tässä vaiheessa todellakaan ole. Lääkäri kuitenkin antoi "kiskomalla" arvion, joka oli hyvin saman suuntainen kuin kuukautta aikaisemminkin tehdyssä ultrassa! Mutta ne jotka eivät tuota pentumäärän arviota vielä tiedä, saavat olla vielä muutaman päivän jännityksessä... Lääkäri otti myös irtosolunäytteen ja siinä oli kaikki myös hyvin.

Maito ei ole vielä laskeutunut, joten varmaan ihan tänään pennut eivät synny. Parempi vaan, että menevät mahdollisimman lähelle laskettua aikaa. Mutta toivotaan etteivät mene ihan kamalasti ylikään. Olin säästänyt kesälomasta lomapäiviä, joten olen tarpeen mukaan viikosta kolmeen viikkoon lomalla.

Täällä Helsingissä kyllä on helppoa näiden eläinlääkäreiden kanssa. Kävimme eilen Herttoniemessä olevalla Hertta -nimisellä eläinklinikalla, jossa siis viikonloppupäivystys, paitsi öisin. Täällä on myös pieneläinklinikka, joka taas sitten päivystää klo 16 - 8 välillä joka päivä. Me kun asumme vielä Helsingin Pihlajanmäessä, niin Herttaan meiltä ajaa noin 10 minuuttia ja pieneläinklinikalle 3 minuuttia. Eli päivystysasiat ainakin meidän kohdalla on harvinaisen hyvässä kunnossa! Tuo Hertassa käynti oli myös yllättävän edullinen, lasku oli puolet pienempi kuin odotin.